Nascut a Vallfogona de Riucorb, actualment resideix a Tàrrega. Està especialitzat en vestuari i escenografia i la seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada al món de les arts escèniques.

Estudia Disseny d'interiors a l'Escola Elisava i a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis de Barcelona (1976-1979); primer i segon curs d'història de l'art a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (1978-1980); i cursa Escenografia a l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona(1981-1983).

Treballa al Teatre Lliure de Barcelona entre els anys 1981 i 1986, duent-hi a terme un procés d'aprenentatge vinculat a diferents departaments.

Col·labora asiduament amb els escenografs Montserrat Amenos , Isidre Prunes i Fabià Puigserver, com Sanson y Dalila , Mar i cel o Yo me bajo en la proxima y .....

Al 1986 fa un stage al Piccolo Teatro di Milano amb l'ajuda d'una beca del Ministerio de Cultura.

També ha participat en els equips de direcció artística de films com Daniya o Sauna així com en espots publicitaris, exposicions i muntatges efímers.

Ha treballat amb directors com Calixto Bieito, Joan Ollé, Josep Muntanyès, Emilio Sagi, Xavier Albertí, Mario Gas o Jose Luis A. de Santos. També ha col·laborat molt estretament amb la Cia Mudances - Àngels Margarit . Les produccions en les que ha participat s'han presentat als grans festivals de la dansa i han recorregut Europa, Àsia i Amèrica.

També ha participat en produccions del Centro Dramàtic Nacional, Teatro Clásico, Teatro Real de Madrid, Teatre Nacional de Catalunya; i del Gran Teatre del Liceu o del Teatre de l'Òpera de Montecarlo, N.N.O de Tokio, Sao Carlos de Lisboa, i Palacio Euskalduna de Bilbao . Molts dels espectacles han estat estrenats o presentats en destacats festivals com el d'Almagro, Lucerna, Mérida, Perpinyà, París, Bogotà, Madrid, Alacant o el mateix GREC de Barcelona.

Ha estat reconegut amb dos premis pel seu treball com a escenògraf: el Premi de la Crítica de Barcelona (1999) per Mesura per Mesura (dir. de Calixte Bieito) i el Premi Max d'Escenografia (1998) per Guys & Dolls (dir. De Mario Gas). El dos espectacles amb producció del Teatre Nacional de Catalunya.

L'activitat d'escenògraf l'ha alternat amb activitat pedagògica impartint classes a l'Institut del Teatre de Barcelona i cursos a diferents entitats i col·lectius.

Darrerament ha estat responsable de la direcció artística de la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega , entre els anys 1984 i 85 i també del 2003 al 2006. Aquesta activitat li ha permès conèixer i estar en contacte amb creació, companyies, festivals i poder explicar l'experiència de la Fira en xerrades, cursos i taules rodones tan a l'estat com a l'estranger.

 

 


Opera Teatre Dansa Miscel·lània Curriculum